Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rustikalna povrtna pizza

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Pomiješajte u šalici kvasac, šećer i malo tople vode i ostavite da se digne. Pomiješajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo soli, u sredini napravite udubinu pa tu dodajte pripremljeni kvasac, maslinovo ulje i preostalu toplu vodu.
  2. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično, barem 10 minuta. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta. Za to vrijeme očistite šparoge, uklonite im donji, tvrdi dio. Gornji dio šparoga kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. Premijesite tijesto, formirajte u 4 manje kugle i ostavite da malo odmori.
  3. Svaku kuglu sada prvo malo razvaljajte pa rukama dodatno formirajte. Stavite tijesto na lim obložen papirom, tijesto premažite umakom od rajčice, rasporedite tanko narezane gljive, masline i šparoge.
  4. Pospite naribanim sirom i stavite u zagrijanu pećnicu te pecite na 250 °C oko 10 minuta. Rubove pečene pizze premažite maslinovim uljem, pospite svaku pizzu s malo sušenog origana i odmah poslužite.

Savjet: U umak od rajčica dodajte malo češnjaka u granulama.​

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 350 g pšeničnog brašna
  • 150 g raženog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 250 ml tople vode
  • ½ žličice šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

Za nadjev:

  • 300 g šparoga
  • 150 g kalamata maslina
  • 200 g šampinjona
  • 150 ml umaka od rajčice
  • ½ žličice sušenog origana
  • 200 g topivog sira po izboru

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio raženo brašno Natur*pur, 1kg

Masline Kalamaata SPAR, 360g

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Suhi kvasac S-BUDGET

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...