Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od povrća s grilla i tune

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Crvenu i zelenu papriku narežite na komade. Manji dio ostavite za ukrašavanje i narežite na kockice. Ostalu papriku prepecite na grill tavi, a zatim joj skinite kožicu. Rajčicu stavite na tavu i pecite je kratko sa svih strana.
  2. U posudu stavite luk narezan na ploške, lagano ga posolite, popaprite i ostavite da odstoji desetak minuta.
  3. Dodajte pečenu papriku, oguljenu i narezanu rajčicu, narezane masline, narezanu sušenu rajčicu, nasjeckani češnjak, origano i tunu zajedno s uljem. Sve dobro promiješajte da se okusi povežu. Maslinovo ulje pomiješajte sa acetom balsamicom.
  4. Salatu poslužite oblikovanu pomoću kalupa na tanjuru. Pospite je kockicama svježe paprike, bosiljkom i nakapajte dresingom od maslinova ulja i aceta balsamica.

Savjet: Za salatu na grill tavi možete ispeći tikvice i patlidžane narezane na ploške pa ih lagano nakapati maslinovim uljem​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 veća crvena paprika (oko 200 g)
  • 1 veća zelena paprika (oko 200 g)
  • 160 g fileta tune iz maslinova ulja
  • 350 g rajčice
  • 80 g luka
  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 60 g sušenih rajčica (iz uljne otopine)
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat suhog origana
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice aceta balsamica

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g

SPAR PREMIUM tuna u maslinovom ulju, 125g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...