Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sendvič s karameliziranim lukom i gljivama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Na 40 ml maslinova ulja dodajte sjeckani luk narezan na ploške, posolite i lagano pirjajte 20 minuta. Dodajte šećer, pustite da se karamelizira, dodajte aceto balsamico i kratko prokuhajte miješajući. 
  2. Šampinjone narežite na četvrtine, bukovače na komade podjednake veličine i popržite na mješavini ulja i maslaca, na kraju začinite solju i paprom, dodajte sitno sjeckani peršin. 
  3. Tost prepecite, dijagonalno prerežite i napravite sendviče nadjevene karameliziranim lukom i gljivama.

Savjet: U sendvič dodajte majonezu, senf ili mješavinu umaka po želji.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 kriški tosta
  • 400 g crvenog luka
  • 40 g šećera
  • 15 ml aceta balsamica
  • 80 ml maslinova ulja
  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 40 g maslaca
  • 1 grančica svježeg peršina
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bukovače

Peršin

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Toast DESPAR, 330g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...