Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Špageti s dagnjama, rajčicom i poširanim jajetom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Špagete kuhajte u slanoj vodi. Slaninu narežite na ploškice i popržite hrskavo na tavi da dobijete čips. Izvadite slaninu iz tave, stavite dagnje, poklopite, protresite, a kad se počnu otvarati dodajte sitno sjeckani češnjak i maslinovo ulje. Kratko popržite pa podlijte bijelim vinom, pustite da reducira, dodajte špagete zajedno s malo vode u kojoj su se kuhale. 
  2. Jaja poširajte. Jaje razbijte u zdjelicu pazeći da pritom ne pukne žumanjak. Vodu zagrijte gotovo do vrenja, dodajte malo soli i bijelog octa, promiješajte žlicom vodu da se napravi vrtlog pa u sredinu spustite jaje. Smanjite vatru i poširajte 2 – 3 minute (kuhajte ispod temperature vrenja). 
  3. Na tanjure stavite špagete s dagnjama, pospite hrskavom slaninom, dodajte polovice rajčica, a na vrh položite poširano jaje. Pospite sitno sjeckanim peršinom, začinite svježe mljevenim paprom, dodajte krišku limuna i poslužite.

Savjet: Jaja poširajte jedno po jedno, uz dodatak alkoholnog ili jabučnog octa ili limunova soka.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 320 g špageta
  • 200 g dagnji
  • 100 g mini rajčica
  • 100 g slanine
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limun
  • 4 jaja
  • 80 ml maslinova ulja
  • 60 ml bijelog vina
  • 1 – 2 grančice peršina, listić mente po želji za ukras
  • sol, šareni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio tjestenina spaghetti Natur*pur, 500g

Dagnje na ledu

Domaća slanina S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...