Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Špageti s patlidžanima, rajčicom i feta sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Skuhajte špagete u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. 
  2. Patlidžane narežite na kockice i posolite, rajčice na četvrtine, masline na kolute, sitno nasjeckajte češnjak i bosiljak. Zagrijte ulje, dodajte kockice patlidžana i kratko popržite pa izvadite u posudicu sa strane. 
  3. Na ulje dodajte češnjak, pustite samo da zabijeli pa dodajte četvrtine rajčice, miješajte, dodajte malo soli, bosiljak i origano, vratite patlidžane, dodajte ocijeđene špagete, kapare, po želji sjeckanu ljutu papričicu, promiješajte i raspodijelite u tanjure. Pospite maslinama i mrvljenim feta sirom, poslužite.

Savjet: Patlidžane je prije upotrebe preporučljivo narezati, posoliti i ostaviti da puste vodu, a zatim iscijediti i dalje koristiti prema uputama.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g špageta
  • 400 g patlidžana
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g rajčice – šljivar
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 50 g kapara
  • 100 ml maslinova ulja
  • 150 g feta sira
  • sol
  • 2 – 3 listića svježeg bosiljka, sušeni origano
  • 1 čili papričica po želji

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio tjestenina spaghetti Natur*pur, 500g

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

Patlidžan

Sir feta DESPAR, 250g

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...