Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Špinat s tofuom i sezamom

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min

1. Sezam kratko popržite u suhoj tavi do zlatne boje pa ga stavite u keramičku ili staklenu zdjelicu.

2. Tofu koji ste narezali na kockice prelijte sa 2 žlice tamari umaka i marinirajte najmanje 30 minuta.

3. Marinirani tofu pecite na 2 žlice zagrijanog ulja do zlatne boje pa ga ostavite sa strane.

U veću tavu na preostalo zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i naribani đumbir pa ih kratko popržite samo toliko da zamirišu.

4. Dodajte očišćeni i oprani špinat narezan ili natrgan na veće komade i pržite lagano miješajući 4 - 5 minuta. Posolite i popaprite po potrebi. Špinat poslužite posut pečenim tofuom i sjemenkama sezama. Špinat možete doraditi s oko 100 ml vrhnja za kuhanje za kremastiji okus.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g tofua
  • 2 žlice tamari umaka
  • 5 žlica ulja
  • 600 g špinata
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1 žlica bijelog sezama
  • sol
  • papar

Vino Zlatna Vrbnička Žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio listovi špinata Natur*pur, 300g

Bio sezam Natur*pur, 250g

Bio tofu SPAR veggie, 200g

Crni papar SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...