Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Vegetarijanska jela
Tart s povrćem
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
40 min
Patlidžane i tikvice operite i narežite na tanke ploške. Posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu.
Posušite ih kuhinjskim papirom, pokapajte maslinovim uljem i pecite kratko na jako zagrijanoj gril tavi, tek da dobiju boju s obje strane. Lisnato tijesto tanko razvaljajte u krug, stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, dno tijesta izbodite vilicom na više mjesta.
U zdjeli umutite jaje s kiselim vrhnjem, dodajte naribani sir, sol i papar pa promiješajte i rasporedite po tijestu.
Preko nadjeva posložite grilano povrće i svježe cherry rajčice, dodajte feta sir narezan na kockice i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite 20 – 25 minuta na 200 °C.
Savjet:
Lisnato tijesto uvijek dobro ohladite u hladnjaku prije nego ga krenete valjati i peći.
Sastojci
Za
4
osobe
275 g svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
150 ml kiselog vrhnja
150 g naribane mozzarelle
1 tikvica
1 patlidžan
150 g cherry rajčica
150 g feta sira
1 žličica soli
¼ žličice mljevenog papra
svježi listovi peršina
2 žlice maslinovog ulja
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio Cherry rajčica Natur*pur
Lisnato tijesto Natur*pur
Mozzarela S-BUDGET
Patlidžan
Sir feta DESPAR, 250g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji