Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tart s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Patlidžane i tikvice operite i narežite na tanke ploške. Posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu.
  2. Posušite ih kuhinjskim papirom, pokapajte maslinovim uljem i pecite kratko na jako zagrijanoj gril tavi, tek da dobiju boju s obje strane. Lisnato tijesto tanko razvaljajte u krug, stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, dno tijesta izbodite vilicom na više mjesta.
  3. U zdjeli umutite jaje s kiselim vrhnjem, dodajte naribani sir, sol i papar pa promiješajte i rasporedite po tijestu.
  4. Preko nadjeva posložite grilano povrće i svježe cherry rajčice, dodajte feta sir narezan na kockice i stavite u zagrijanu pećnicu.
  5. Pecite 20 – 25 minuta na 200 °C.

Savjet: Lisnato tijesto uvijek dobro ohladite u hladnjaku prije nego ga krenete valjati i peći.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 150 g naribane mozzarelle
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 150 g cherry rajčica
  • 150 g feta sira
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • svježi listovi peršina
  • 2 žlice maslinovog ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Lisnato tijesto Natur*pur

Mozzarela S-BUDGET

Patlidžan

Sir feta DESPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...