Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tart sa sardinama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Na zagrijanom maslinovu ulju pržite sitno narezani luk do zlatnožute boje. 
  2. Dodajte nasjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, nasjeckane kapare i sušeni timijan. Pirjajte oko 10 minuta da višak tekućine ispari. Posolite, popaprite, dodajte peršin, promiješajte i maknite s vatre. 
  3. Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada tijesta. 
  4. Na malo pobrašnjenu posudu za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta. Svaki komad premažite četvrtinom količine sjeckane rajčice pa na nju položite po četvrtinu očišćenih sardina. 
  5. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.

Savjet: Umjesto svježih možete upotrijebiti i sardine iz limenke.

 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 400 g očišćenih sardina
  • 600 g sjeckane rajčice
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica kapara
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100 g slanih srdela

Vino Zlatan Babić


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Kapari DESPAR

Lisnato tijesto Natur*pur

Peršin

Srdele

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...