Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Topla salata od ječma

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. U kipuću posoljenu vodu uspite ječam i kuhajte dok ne omekša (15 – 20 minuta). Ocijedite ga i prebacite u veću posudu. U drugoj posudi u kipućoj slanoj vodi skuhajte brokulu natrganu na cvjetiće pa je također ocijedite i dodajte kuhanom ječmu. 
  2. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite na ploške narezane šampinjone i papriku narezanu na kockice. Pržite dok ne ispari tekućina koju će pustiti šampinjoni pa dodajte protisnuti češnjak. Pržite još 2 – 3 minute i dodajte kuhanom ječmu. 
  3. Kukuruz šećerac ocijedite, isperite, dodajte ječmu i sve lagano izmiješajte. Preljev pripremite tako da zajedno dobro izmiješate vinski ocat, maslinovo ulje, senf, nasjeckani peršin te malo soli i papra. Pripremljeni preljev prelijte preko ječma, promiješajte i poslužite.

Savjet: Umjesto ječma ponekad upotrijebite heljdu, proso ili kvinoju.

Sastojci

Za 0 osoba
  • 200 g ječma
  • 300 g brokule
  • 175 g svježe crvene paprike
  • 150 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 200 g šampinjona
  • 60 g luka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • sol

Za preljev:

  • 50 ml vinskog octa
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Brokula

Kukuruz šećerac

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Peršin

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...