Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Vegetarijanska pita

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite pa ogulite krumpir i batat. Nasjeckajte ga na kockice pa stavite kuhati u zavrelu posoljenu vodu. Batatu će trebati nešto manje vremena pa ga stavite kuhati nešto kasnije nego krumpir. Dok se krumpir kuha vi pripremite ostale namirnice. Očistite i na sitno nasjeckajte crveni luk, češnjak, celer i mrkvu. Šampinjone lagano prebrišite pa nasjeckajte na listiće. Vrganje stavite u zdjelicu vrele vode da se namaču. Nasjeckajte listove peršina, majčine dušice i ružmarina. Dobro operite i naribajte koricu jednog limuna. U mužaru istucite sjemenke komorača.
  2. Kada ste sve pripremili možete provjeriti da li vam se skuhao krumpir pa izradite pire. Krumpir i batat ocijedite pa ih vratite u lonac u kojem su se kuhali da se malo posuše. Dodajte maslac, posolite, popaprite pa izradite pire. Odložite ga sa strane da se ohladi dok vi dalje pripremate jelo.           
  3. U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte sve nasjeckano povrće, majčinu dušicu i korijandar. Sve skupa lagano kuhajte 10 minuta dok povrće malo ne omekša. Nakon toga dodajte nasjeckane gljive, namočene vrganje, sušenu nasjeckanu rajčicu, vinski ocat i 2 žlice ulja od sušenih rajčica. Kuhajte još desetak minuta pa dodajte crveno vino, malo vode u kojoj su se namakali vrganji i sjeckani češnjak. Malo pojačajte vatru pa pustite da zavrije. Nakon toga dodajte topli temeljac, slanutak i leću. Kuhajte sve još 10 minuta dok vam se tekućina ne reducira i zgusne. Na kraju dodajte sjeckani peršin pa posolite i popaprite. 
  4. Prebacite sve u keramičku zdjelu, poravnajte vilicom pa na vrh stavite pripremljeni pire. U zdjelici pomiješajte izrađene mrvice kruha, limunovu koricu, sjeckani češnjak, sjeckane listiće ružmarina i žlicu maslinova ulja. S tom mješavinom pospite vašu pitu pa stavite peći 15 minuta u zagrijanu pećnicu. Pred kraj pojačajte gornji grijač da se pita malo zapeče. Poslužite toplo.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 500g krumpira
  • 500g slatkog krumpira batata
  • 50g maslaca
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 srednje mrkve
  • 2 stabljike celera listaša
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 350g smeđih šampinjona
  • 50g suhih vrganja
  • 10 komada sušene rajčice iz ulja
  • 400g slanutka iz konzerve
  • 200g leće iz konzerve
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1dcl suhog crvenog vina
  • 100ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica listića majčine dušice
  • 1 žlica listića svježeg ružmarina
  • korica svježeg limuna
  • 50g svježih krušnih mrvica
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Krumpir Natu*pur

Kuhani slanutak DESPAR

Leća DESPAR

SPAR Premium maslac, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...