Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zapečeni fusilli s gljivama i sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Fusille kuhajte u posoljenoj vodi. Šampinjone narežite na deblje ploške, luk sitno nasjeckajte, gauda sir naribajte. Na pola količine maslaca pirjajte luk, kad uvene dodajte šampinjone, popržite, začinite solju i paprom.
  2. Fusille ocijedite, začinite maslinovim uljem, dodajte u šampinjone, dodajte pola količine ribanog sira, zamiješajte. Posude za pečenje premažite preostalim maslacem, dodajte fusille s gljivama i sirom, pospite odozgo preostalom ribanom gaudom, zapecite na 180 °C 10 minuta. Pospite sitno sjeckanim peršinom, dekorirajte listićima peršina i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g fusilla
  • 400 g smeđih šampinjona
  • 100 g crvenog luka
  • 300 g gauda sira
  • 10 g peršinovog lista
  • 10 g soli
  • 0,5 g papra
  • 80 g maslaca
  • 30 ml maslinovog ulja

Vino Frajona Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Fusili DESPAR, 500g

Peršin

Sir Gouda SPAR, 250g

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...