Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Janjeći kotleti s povrćem u škartocu

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. S janjećih kotleta odstranite kost i tvrde dijelove a ostavite masnoću i fini mesnati dio. Masnoća je poželjna kod pripreme janjećih kotleta jer pojačava okus mesa. Stavite kotlete u zdjelu, ulijte malo maslinova ulja, posolite i popaprite pa pustite da se malo mariniraju. Stavite ih peći u dobro zagrijanu tavu na malo ulja. Dodajte par grančica ružmarina kako biste aromatizirali kotlete.
  2. Narežite krumpir i mrkvu na trakice, operite pa dobro posušite krpom ili papirnatim ubrusom. Tikvice narežite na veće komade budući da mrkvi i krumpiru treba više vremena da se ispeku.  
  3. Kada su kotleti dobili ljepu zlatnu boju, izvadite ih iz tave pa ulijte još malo maslinova i suncokretova ulja te kratko zapržite krumpir i mrkvu narezanu na trakice. Izvadite ih iz tave pa na istoj masnoći kratko prepržite tikvice. Pečeno povrće stavite u zdjelu, dodajte pržene sjemenke pinjola, suncokreta i buče, posolite i popaprite pa sve lagano promiješajte.
  4. Uzmite papir za pečenje pa na sredinu papira stavite povrće, a na vrh kotlet pa čvrsto zavežite kuharskom špagom. Stavite u lim za pečenje te pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 30 minuta na 210oC. Kod pečenja u škartocu će ovo ukusno jelo zadržati sve mirise i arome pa ga zato servirajte u škartocu te uživajte u ovoj prvoklasnoj deliciji.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...