Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Tips&Tricks by Špiček
/
Tips&Tricks
Janjeći kotleti s povrćem u škartocu
Vaša ocjena:
1
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
0 min
S janjećih kotleta odstranite kost i tvrde dijelove a ostavite masnoću i fini mesnati dio. Masnoća je poželjna kod pripreme janjećih kotleta jer pojačava okus mesa. Stavite kotlete u zdjelu, ulijte malo maslinova ulja, posolite i popaprite pa pustite da se malo mariniraju. Stavite ih peći u dobro zagrijanu tavu na malo ulja. Dodajte par grančica ružmarina kako biste aromatizirali kotlete.
Narežite krumpir i mrkvu na trakice, operite pa dobro posušite krpom ili papirnatim ubrusom. Tikvice narežite na veće komade budući da mrkvi i krumpiru treba više vremena da se ispeku.
Kada su kotleti dobili ljepu zlatnu boju, izvadite ih iz tave pa ulijte još malo maslinova i suncokretova ulja te kratko zapržite krumpir i mrkvu narezanu na trakice. Izvadite ih iz tave pa na istoj masnoći kratko prepržite tikvice. Pečeno povrće stavite u zdjelu, dodajte pržene sjemenke pinjola, suncokreta i buče, posolite i popaprite pa sve lagano promiješajte.
Uzmite papir za pečenje pa na sredinu papira stavite povrće, a na vrh kotlet pa čvrsto zavežite kuharskom špagom. Stavite u lim za pečenje te pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 30 minuta na 210oC. Kod pečenja u škartocu će ovo ukusno jelo zadržati sve mirise i arome pa ga zato servirajte u škartocu te uživajte u ovoj prvoklasnoj deliciji.
Dobar tek!
Sastojci
Za
0
osoba
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji