Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Knedle od svježeg sira u umaku od suhih šljiva

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Prvo pripremite smjesu (tijesto) za knedle. U manjoj posudi otopite maslac. U mlaki maslac dodajte 2 cijela jaja i jedan žutanjak, prstohvat soli, šećer u prahu, naribanu koricu domaćeg limuna i krušne mrvice. Sve sastojke dobro izmiješajte. U zdjelu stavite 400g svježeg posnog sira, dodajte malo šećera, izmiješajte pa dodajte sve sastojke iz posude u kojoj ste otopili maslac i još jednom dobro sve izmiješajte. Smjesu za knedle odložite na kratko sa strane dok pripremite umak od šljiva. 
  2. Za umak od suhih šljiva u kipuću vodu stavite kuhati suhe šljive bez koštica, dodajte šećer i cimet. Kada je umak skuhan, izblendajte ga štapnim mikserom. Umak od jogurta pripremite na način da u zdjelu stavite jedan običan jogurt, dodajte šećer u prahu pa lagano izmiješajte. Na suhoj tavi prepržite mljevene bademe pa ih pospite šećerom te stavite na tanjur.
  3. S vlažnim rukama oblikujte knedle pazeći da su sve približno iste veličine. U proključalu posoljenu vodu stavite kuhati knedle i poklopite lonac. Vrlo je važno da voda ne ključa dok se knedle kuhanju. Čim vidite da je voda počela ključati, smanjite vatru i otklopite lonac. Knedle kuhajte otprilike 12 minuta, odnosno, dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite kuhane knedle pa ih uvaljajte u prepržene bademe. Na tanjur za serviranje stavite malo umaka od suhih šljiva, na umak stavite knedle pa prelijte umakom od jogurta. Uživajte u ovom ukusnom desertu.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...