Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Tips&Tricks by Špiček
Knedle od svježeg sira u umaku od suhih šljiva
Vaša ocjena:
1
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
0 min
Prvo pripremite smjesu (tijesto) za knedle. U manjoj posudi otopite maslac. U mlaki maslac dodajte 2 cijela jaja i jedan žutanjak, prstohvat soli, šećer u prahu, naribanu koricu domaćeg limuna i krušne mrvice. Sve sastojke dobro izmiješajte. U zdjelu stavite 400g svježeg posnog sira, dodajte malo šećera, izmiješajte pa dodajte sve sastojke iz posude u kojoj ste otopili maslac i još jednom dobro sve izmiješajte. Smjesu za knedle odložite na kratko sa strane dok pripremite umak od šljiva.
Za umak od suhih šljiva u kipuću vodu stavite kuhati suhe šljive bez koštica, dodajte šećer i cimet. Kada je umak skuhan, izblendajte ga štapnim mikserom. Umak od jogurta pripremite na način da u zdjelu stavite jedan običan jogurt, dodajte šećer u prahu pa lagano izmiješajte. Na suhoj tavi prepržite mljevene bademe pa ih pospite šećerom te stavite na tanjur.
S vlažnim rukama oblikujte knedle pazeći da su sve približno iste veličine. U proključalu posoljenu vodu stavite kuhati knedle i poklopite lonac. Vrlo je važno da voda ne ključa dok se knedle kuhanju. Čim vidite da je voda počela ključati, smanjite vatru i otklopite lonac. Knedle kuhajte otprilike 12 minuta, odnosno, dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite kuhane knedle pa ih uvaljajte u prepržene bademe. Na tanjur za serviranje stavite malo umaka od suhih šljiva, na umak stavite knedle pa prelijte umakom od jogurta. Uživajte u ovom ukusnom desertu.
Dobar tek!
Sastojci
Za
0
osoba
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji