Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Njoki sa sušenim rajčicama

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Skuhajte krumpir u kori pa ga propasirajte dok je još topao. Vrlo je važno da krumpir u sebi nema previše vlage jer će u tom slučaju upiti previše brašna. Stavite propasirani krumpir u veću zdjelu pa dodajte rastopljeni maslac, 2 jaja, naribani muškatni oraščić, dobro posolite, dodajte sušene rajčice narezane na na male prutiće pa sve izmiješajte. Dodajte brašno pa još jedanputa dobro izmiješajte. Izvadite tijesto za njoke iz zdjele pa premijesite rukama na pobrašnjenoj podlozi.
  2. Kušajte tijesto kako bi znali da li je dovoljno začinjeno, a ukoliko vam je teško procijeniti, predlažemo da u kipuću posoljenu vodu ubacite jednu njoku za probu, a ukoliko nije dovoljno začinjena možete ostalo tijesto dodatno začiniti.
  3. Sada navlažite ruke kako bi lakše oblikovali njoke. U proključalu posoljenu vodu stavite kuhati njoke dok ne isplivaju na površinu.
  4. U većoj tavi na malo maslaca prepržite listiće svježe kadulje pa dodajte kuhane njoke i malo vode u kojoj su se kuhali te jednu žlicu millerama pa sve lagano promiješajte.
  5. Servirane njoke popaprite sa svježim paprom i uživajte u ovom ukusnom jelu.

​Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...