Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Obrada i priprema janjećih kotleta

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Za pripremu janjećih kotleta uzmite rebra s kotletima iz prednje četvrti janjeta
  2. Sa rebara i kotleta odstranite sve žile i tvrde dijelove mesa tako da vam ostanu očišćena rebra, a na kotletima samo masnoća koja je poželjna kod pripreme janjećih kotleta
  3. Janjeće kotlete narežite ravnomjerne debljine na način da vam svako rebro bude spojeno s jednim kotletom. To je bitno kako bi vam se kotleti kod pripreme ravnomjerno pekli.
  4. Jako je bitno da vam tava bude dobro zagrijana, a ulje dodajete netom prije pečenja kotleta. Kotlete solite neposredno prije pečenja.
  5. Potrebno je uzeti dovoljno veliku tavu kako bi svi kotleti cijelom površinom bili priljubljeni uz dno tave.
  6. U tavu možete dodati i grančicu ružmarina i par neoguljenih češnjaka kako biste aromatizirali ulje u kojem pečete kotlete.
  7. Kotlete okrenite čim se lagano zazlate s jedne strane i nakon nekoliko minuta izgasite vatru. Na ovaj način ćete dobiti medium pečene kotlete što je najispravnije jer će nježno janjeće meso ostati sočno i neće se isušiti. Na kraju dodajte grubo mljeveni papar i sve lagano zalijte maslinovim uljem. Po želji možete dodati i malo bijelog vina.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...