Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pohani ananas

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Ananasu odstranite vrh i donji dio. Ogulite koru ananasa pa manjim nožem povadite crne dijelove ukoliko ih ima. Prepolovite ananas na pola pa na četvrtine. Obavezno izvadite srednji tvrdi dio ananasa. Ananas narežite na prutiće.
  2. Pripremite smjesu za pohanje. Stavite u zdjelu glatko brašno, brašno tapioke, malo soli, šećera i prašak za pecivo. Promiješajte suhe sastojke pa dodajte vodu i dva žutanjka. Pripazite da smjesa ne bude previše rijetka jer u smjesu dodajete još snijeg od dva bjelanjka. Rahlo umiješajte snijeg od tučenih bjelanjaka.
  3. Ananas umočite u smjesu pa stavite na vruće duboko ulje. Pohajte 4 - 5 minuta. Odložite ananas na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće pa stavite na tanjur za serviranje. Pokapajte s malo meda pa pospite s preprženim sjemenkama sezama. Uz ovaj ukusan desert servirajte kuglicu sladoleda od vanilije.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...