Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Tips&Tricks by Špiček
/
Tips&Tricks
Polpete od heljde
Vaša ocjena:
1
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
0 min
Za početak skuhajte heljdu u posoljenoj vodi te dodajte 3 do 4 lista lovora koji će heljdi dati dodatnu aromu. Skuhanu heljdu ostavite da se ohladi.
Sitno narežite glavicu crvenog luka pa ga pržite na ugrijanoj tavi u koju ste stavili svinjsku mast. Uzmite veću zdjelu pa u nju stavite ohlađenu heljdu, dodajte veću količinu nasjeckanog svježeg peršina, popaprite, dodajte jedno jaje, prženi luk i žlicu heljdinog brašna. Lagano sve izmiješajte, a ukoliko primijetite da vam je smjesa previše rijetka dodajte još brašna.
Na ugrijanu tavu stavite svinjsku mast i maslac u jednakom omjeru te žlicom oblikujte polpete od heljde. Kratko ih prepržite sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu hrskavu koricu. Odložite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće pa stavite na tanjur za serviranje. Pokapajte sa sokom od limuna, a po želji možete dodati grčki jogurt, mileram ili par kapi bučina ulja.
Dobar tek!
Sastojci
Za
0
osoba
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji