Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Priprema BBQ umaka

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Na laganoj vatri rastopite žlicu maslaca pa dodajte narezani dimljeni špek kako biste aromatizirali masnoću. Nakon što ste dobro zapekli špek, dodajte smeđi šećer (melasu) koji će vam dati gustoću, ljepljivost i bolji okus umaka. Ostavite da se lagano karamelizira pa podlijte konjakom. Kada alkohol ispari dodajte malo ketchupa, malo vode, popaprite, posolite pa dodajte češnjak u prahu. Po želji možete dodati neko aromatizirano bilje poput ružmarina, bosiljka ili slično. Pri samom kraju dodajte dimljenu crvenu papriku i malo jabučnog octa koji služi kako bi izbalansirao slatkoću ketchupa i smeđeg šećera. Umak mora biti guste i ljepljive teksture kako bi se što bolje zaljepio za meso.
  2. Ovaj ukusan umak servirajte uz mesna jela sa roštilja ili pečena pileća krilca.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...