Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pureći vrat s palentom

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. U dubljem loncu dobro zapecite pureće vratove. Dok se vratovi peku pripremite palentu. Ulijte malo maslinova ulja u posudu, dodajte tikvice narezane na kockice, ulijte mlijeko, dodajte malo maslaca pa posolite. Palentu dodajte u trenutku kada tekućina zakipi pa kuhajte onoliko koliko je naznačeno na pakiranju. Izlijte palentu u lim koji ste obložili papirom za pečenje pa stavite nekoliko minuta u hladnjak da se malo ohladi. 
  2. Sada kada su se pureći vratovi zapekli, izvadite ih iz lonca pa na ostatku masnoće prepržite narezan crveni luk i mrkvu te vratite pureće vratove u lonac. Dodajte passatu od rajčice, podlijte sa 2,5 dcl crnog vina, posolite i popaprite svježim crnim paprom. Poklopite lonac pa lagano pirjajte 40 – 45 minuta.
  3. Navlažite ruke kako bi lakše oblikovali okruglice od palente. Oblikujte okruglice pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaje i na kraju u chia sjemenke pa ih pržite u dubokom ulju. Odložite okruglice na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
  4. Vilicom lagano odvojite meso purećih vratova od kosti pa servirajte preliveno božanstvenim gustim umakom od pečenja, a uz to poslužite ukusne okruglice od palente.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...