Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ravioli od janjetine

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Za početak očistite janjeću plećku od masnoće i žilica pa je narežite na kockice. U zdjeli pomiješajte narezani mladi luk, nasjeckni češnjak i tikvice narezane na kockice. Ugrijte veću tavu, ulijte malo maslinova ulja pa dobro zapržite janjetinu dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Dodajte povrće, posolite pa sve zajedno dinstajte otprilike deset minuta podlijevajući vodom. Stavite sve sastojke u blender, dodajte svježi papar pa izmiksajte. Ostavite da se smjesa ohladi.
  2. Za to vrijeme razvaljajte domaće tijesto za raviole, koje ste prethodno napravili, pazeći da tijesto bude ravnomjerne debljine. Iz tijesta izrežite krugove ovisno o tome koliko velike raviole želite dobiti. U smjesu za raviole koja se sada ohladila dodajte jedan bjelanjak pa izmiksajte. Manjom žlicom stavite punjenje na svaki komad tijesta, premažite rubove žutanjkom pa ih preklopite. Rukama lagano utisnite rubove, a po želji to možete učiniti vilicom.
  3. Raviole kuhajte u posoljenoj vreloj vodi otprilike 10 minuta, a za to vrijeme pripremite umak. U tavi otopite maslac, prelijte vinom pa ostavite da zakipi, dodajte kuhane raviole i svježe listiće mente pa još kratko prokuhajte. Servirajte raviole na tanjur pa u umak dodajte još malo vode u kojoj su se kuhali ravioli. Kratko prokuhajte pa dobivenim umakom zalijte raviole. Uživajte u ovom ukusnom jelu.

Dobar tek!

 

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...