Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto s pancetom, roquefort sirom i kruškom

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. U veću tavu stavite malo maslaca i maslinova ulja te sitno nasjeckani luk, posolite pa pržite dok luk ne uvene. Dodajte Carnaroli rižu koja je odličan izbor za rižoto. Prelijte s vrućim temeljcem u koji ste dodali mirisno vino Muškat. Pazite da vam temeljac samo malo prekrije rižu.
  2. Dok se riža kuha, narežite pancetu na kockice pa pržite na laganoj vatri. Kruške ogulite, odstranite srednji dio, narežite na kockice pa pokapajte limunovim sokom kako ne bi potamnile. Narežite Roquefort sir na kockice.
  3. Nakon što je riža kuhana 60-70% dodajte narezane kruške, malo bijelog papra i kockice Roquefort sira. Na samom kraju dodajte prženu pancetu. Za kraj na rižoto naribajte svježi parmezan. Ostavite rižoto da odstoji 3 – 4 minute kako bi upio višak tekućine. Lagano sve promiješajte pa servirajte rižoto. Po želji pospite dodatno svježe ribanim parmezanom i uživajte u ovom ukusnom jelu.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...