Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Teleći medaljoni

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Teleće medaljone malo posolite i popaprite. Pazite kod soljenja jer na medaljone ide pršut koji je slan. Na svaki medaljon stavite listić svježe kadulje pa tanku šnitu pršuta, a na pršut još jedan listić svježe kadulje. Pričvrstite ih čačkalicom pa ih sa strane pršuta uvaljajte u oštro brašno.
  2. Jako je bitno da vam tava bude dobro zagrijana, a biljno ulje dodajete netom prije stavljanja medaljona. Medaljone pecite kratko (sa strane gdje je brašno) kako bi ostali lijepe roza boje i samim time zadržali sočnost. Hvataljkom ih okrenite i pecite par minuta s druge strane. Nakon toga medaljone zalijte maslinovim uljem pa ih izvadite iz tave i ostavite na toplom mjestu da se malo “odmore”. Masnoću u tavi podlijte bijelim vinom. Čim alokohol iz vina ispari dodajte povrtni ili teleći temeljac. Teleće medaljone i sav sok koji su ispustili vratite u tavu pa ostavite da kratko prokuhaju u umaku. Pri samom kraju dodajte maslac.
  3. Vrlo je važno da prije serviranja iz medaljona izvadite čačkalice. Ove ukusne teleće medaljone stavite na tanjur, prelijte umakom pa servirajte uz rižu, krumpir ili jednostavno uz zdjelu svježe salate.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...