Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Suhi začini ili mirodije

Đumbir

Đumbir je neizostavan sastojak azijske kuhinje gdje se uzgaja preko 3000 godina

Đumbir je neizostavan sastojak azijske kuhinje gdje se uzgaja preko 3000 godina. Španjolci i Portugalci su ga odnijeli u Afriku i na Karibe,  a danas je omiljen  i nadasve zdrav začin koji se  upotrebljava diljem svijeta. Bogat je aromatskim hlapljivim uljima koja mu daju karakterističan miris i okus. Ima jako protuupalno djelovanje, potiče cirkulaciju i probavu, a njegov ljuti sastojak (gingeroli) smanjuje mučninu. Antispazmatska svojstva  čine đumbir djelotvornim lijekom  protiv bolnih menstruacija i grčeva  u probavnom sustavu. Nasjeckan, izmrvljen  ili narezan, upotrebljava se kao začin brojnim jelima  od mesa, ribe i povrća.  U marinadama se jako dobro slaže s agrumima, češnjakom, sojinim umakom   i   lukom.   Đumbir   stoga   mora   biti   neizostavan   sadržaj   svakog   hladnjaka. Uvijek imajte  malo svježeg đumbira u svojem  hladnjaku. Naribajte đumbir i iscijedite sok, koji će svako jelo od rakova  ili riba učiniti drugačijim i zanimljivim.  Možete ga dodati juhama, marinadama i varivima neposredno prije posluživanja.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...