Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Suhi začini ili mirodije

Gorušica

Sjeme gorušice je neizostavni dio svih vrsta senfa.  Englezi je zovu Mustard što bi na prijevodu s latinskog korjena značilo «pakleni mošt»

Sjeme gorušice je neizostavni dio svih vrsta senfa.  Englezi je zovu Mustard što bi na prijevodu s latinskog korjena značilo «pakleni mošt» jer se drobile u moštu oslobađajući svoju jaku aromu. Najčešće se upotrebljava smeđa gorušica koja je nešto slabijeg okusa od crne i koristi se kod izrade Dijon senfa. Da bi se postigao najjači okus gorušice ona se miješa sa hladnom vodom i ostavi 15 minuta da se namače.  Gorušica se kod pripreme senfa može miješati sa začinskim biljem, voćem ili povrćem i na taj način dobivamo senf sa začinima koji je sve popularniji u kuhinjama diljem svijeta. Preporučamo vam da nabavite sjeme gorušice i napravite svoj vlastiti senf.  Upotrijebite ga kao začin uz hladno meso ili ga dodajte kao dodatak jelima pri kraju kuhanja. Često se koristi u raznim marinadama diljem svijeta.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...