Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Korijandar

Premda je najomiljenija zacinska biljka u Meksiku i Aziji, on svoje prdrijetlo vuce iz Južne Europe I sa Bliskog istoka.

Premda je najomiljenija zacinska biljka u Meksiku i Aziji, on svoje prdrijetlo vuce iz Južne Europe I sa Bliskog istoka. Spada u porodicu mrkve a nalik je na persin ravnog lista. U trgovinama cete cesce naici na njgove sjemenke nego na svjeze listove jer je jako osjetljiv pa ne moze dugo ostati svjež u teglici. Kod korijandra se najčešće u kuhinji koriste listovi i sjemenke. Listovi su blagog okusa koji podsjeca na anis i stoga ih u pripremi hrane treba koristiti stedljivo jer ce u trenu preuzeti  dominaciju nad vasim jelom. Najcesce se koriste u kuhinjama Bliskog istoka, Meksika i Španjolske. Sjemenke podjecaju okusom na koricu naranče I omilejni su dodatak ginu ili ukiseljenom povrću na sjeveru Europe U Indiji su zajedno s listovima neizostavan dio Curry praha. SAvjetujemo vam da sjemenke malo prepržite prije uporabe kako bi se naglasila aroma korijandra. Listovi jako dobro idu uz juhem variva, salate, ribu I perad dok sjemenke super pašu uz pikantnu Meksičku hranu i jela od mesa i peradi te uz ukiseljeno povrće. Njegova ljekovita svojstva poznata su od davnina I ima ih mnogo pa cemo navesti samo da je korijandar odličan za čišćenje organizma od toksina i preporuča se ljudima koji boluju od anemije. Smanjuje razinu kolesterola u krvi I ublažava arthritis i reumu. Stoga ako vam ne smeta intenzivan okus njegovih listova trebali bi ga konzumirati bar 3 puta tjedno u salatama, juhama ili kao dodatak glavnom jelu.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...