Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Koromač

Koromač, osobito njegova svježa glavica ili žarulja kako kažu na engleskom, jedno je od povrća koje se voli ili mrzi.

Koromač, osobito njegova svježa glavica ili žarulja kako kažu na engleskom, jedno je od povrća koje se voli ili mrzi. Razlog je karakterističan, prilično aromatičan okus koji podsjeća na sirup za kašalj ili biljni liker. Gotovo da biste već od samog njegovog mirisa mogli pogoditi da umiruje želudac i olakšava probavu.  Koromač se može jesti sirov, a kuhanjem i pečenjem okus mu se ublažava, pa je možda to dobar put za početnike. Jednom kad se naviknete više neće biti potrebe za omekšavanjem okusa – u koromač se lako zaljubiti. Lišće koromača dobar je začin za variva od grahorica. Već i kratko blanširanje dovoljno mu je da omekša, a dobro društvo na tanjuru prave mu svi agrumi, orašasti plodovi, riba i piletina.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...