Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Suhi začini ili mirodije

Kumin

Jedan od najstarijih začina a kažu da se upotrebljava već 5000 godina i da datira još iz kamenog doba

Jedan od najstarijih začina a kažu da se upotrebljava već 5000 godina i da datira još iz kamenog doba. Podrijetlom je iz Irana i Turske jer voli blagu, umjerenu klimu. Englezi ga stavljaju u svoj tradicionalni kolač od kumina i jabuka. Danas je to najomiljeniji začin njemačke i austrijske kuhinje i najčešće ga stavljaju u kruh i razna tijesta. Treba ga stavljati u malim količinama jer je intenzivnog okusa. Pomaže pri probavi pa se njegove sjemenke žvaču ili se od njih sprema biljni uvarak. Najbolje ide uz povrće a posebno krumpir, mrkvu i gljive. Njemci ga često stavljaju i u kobasice kojima daje poseban okus.

 

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...