Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Lavanda

Lavanda je odavno poznata po svojem sedativnom i umirujućem učinku.

Lavanda je odavno poznata po svojem sedativnom i umirujućem učinku. Zbog toga se počela primjenjivati u aromaterapiji za smanjenje stresa i liječenje depresivnih stanja, tjeskobe i glavobolja izazvanih nepetošću. Osim na stanje našeg duha, lavanda pozitivno djeluje i na probavu. Smanjuje nadutost i grčeve u trbuhu te poboljšava rad žući. Još su stari Rimljani upotrebljavali lavandu kao dodatak mirisa u vodi za umivanje. Lavanda se u kulinarstvu pojavljuje u novije vrijeme - kao dodatak slasticama, keksima i sladoledima u koje se stavlja ukusni med od lavande ili kandirani cvijetovi lavande.  U zadnje se vrijeme lavanda dodaje u ovčje i kozje sireve

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...