Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Limunska trava

Jako često se koristi u kuhinji Jugoistiočne Azije (Vijetnam i Tajland) premda se koristi i u drugim dijelovima svijeta (Indija, Afrika, Australija i Južna Amerika).

Jako često se koristi u kuhinji Jugoistiočne Azije (Vijetnam i Tajland) premda se koristi i u drugim dijelovima svijeta (Indija, Afrika, Australija i Južna Amerika). Osobita je zbog svog intenzivnog okusa po agrumima pa dobro paše uz juhe, variva, sva pikantna jela a posebno uz jela od piletine i plodove mora. Neizostavan je sastojak Curry praha. Ako ne možete doći do svježe limunske trave jer se kod nas rijetko uzgaja, kupite zamrznutu jer ćete dobiti sličan učinak kao kod svježe. Limunsku travu u kuhinji možete zamjeniti sa koricom limuna pomješanom s malo naribanog đumbira. Kod uporabe limunske trave koristite samo 10-15 cm donjeg dijela stabljike a gornji vlaknasti dio bacite. U vrele ljetne dane možete je u vodi pomješati s mentom i napraviti savršeno osvježavajuće piće. Na organizam djeluje smirujuće, ublažava bolove u mišićima i simptome prehlade te poboljšava probavu. Uz malo truda ju možete uagojiti na svom balkonu ili u vrtu. 

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...