Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Lovor

Drvo lovora je u naše krajeve došlo iz Male Azije, no kod nas je prisutno tako dugo da je postao prava domaća, samonikla biljka po kojoj miriše dobar dio sjevernog Jadrana.

Drvo lovora je u naše krajeve došlo iz Male Azije, no kod nas je prisutno tako dugo da je postao prava domaća, samonikla biljka po kojoj miriše dobar dio sjevernog Jadrana. U staroj Grčkoj i Rimu je lovor bio simbol pobjede i vijence od lovora su nosili pobjednici u boju ili u sportskim natjecanjima pa i sam Cezar. Danas je lovor neizostavni dio svake kuhinje jer izvrsno paše u jela od mesa i ribe, ali i u umake za tjesteninu. Svježe lovorove listove najbolje je koristiti odmah i natrgati ih prije uporabe. Snažan i intenzivan okus lovora najbolje će doći  do izražaja sušenjem. Listovi lovora tradicionalno se koriste uz suho voće – nižu se na vijence sa suhim smokvama ili se u njih umotavaju hljepčići suhoga hiba.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...