Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Matičnjak

Melisa ili matičnjak dati će prodorniji okus slatkim i slanim jelima a najbolje paše u jela koja se spremaju uz dodatak limunova soka.

Melisa ili matičnjak dati će prodorniji okus slatkim i slanim jelima a najbolje paše u jela koja se spremaju uz dodatak limunova soka. Dovoljno je staviti list ili dva matičnjaka i jelo će poprimiti bolji okus. Naziv Melissa je izvedena iz grčkog naziva za pčelu jer matičnjak opojnim mirisom svojih cvijetova i listova koji podsjeća na limun, neodoljivo privlači pčele. Porijeklo vuče s Bliskog istoka ali se broz proširila Sredozemljem gdje se uzgaja preko 2000 godina. Neizostavan je sastojak likera i raznih koktela a ukusan je dodatak svim vrstama voćnih nabujaka. Jako dobro paše uz omlete i biljne čajeve te uz jela od divljih ptica (fazani i prepelice). Listove matičnjaka je najbolje koristiti svježe a možete ih par dana sačuvati u hladnjaku, ovlažene i zamotane u foliju.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...