Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Suhi začini ili mirodije

Papar

Danas, kada su mlinci sa soli i paprom na svakom stolu za ručak, teško je uopće zamisliti da se radi o začinu koji je mijenjao svijet

Danas, kada su mlinci sa soli i paprom na svakom stolu za ručak, teško je uopće zamisliti da se radi o začinu koji je mijenjao svijet, tjerao ljude na prekooceanska putovanja i otkrivanja novih kontinenata. Vrijednost papra nekoć je bila tolika da se mijenjao za istu količinu zlata. Danas je sveprisutan, ali pomalo zanemaren - kao da je dostupnošću izgubio dio svoje draži. Osnovne vrste papra su crni, zeleni, bijeli i crveni. Zeleni čine nedozrela zrna biljke piper nigrum. Zrna crnog papra osušena su i fermentirana verzija vrlo intenzivnog mirisa, a bijeli papar potječe od zrelih zrna koja se nakon branja namaču i ljušte. Bez obzira koju vrstu papra rabite, važno ga je mljeti neposredno prije uporabe i dodavati jelu na samom kraju kuhanja. Aroma papra pristaje i slatkim jelima, osobito onima od crne čokolade ili meda.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...