Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Suhi začini ili mirodije

Slatka mljevena crvena paprika

Premda je danas svi vežu uz mađarsku kuhinju ona potječe iz južnog Meksika od kuda su je Španjolci donijeli u Europu i Maroko od kuda je našla put do Mađarske kuhinje i tamo se za stalno udomaćila.

Premda je danas svi vežu uz mađarsku kuhinju ona potječe iz južnog Meksika od kuda su je Španjolci donijeli u Europu i Maroko od kuda je našla put do Mađarske kuhinje i tamo se za stalno udomaćila. Svježa crvena paprika nalikuje ostalim članovima svoje mnogobrojne familije ali kao sušeni prah izvrsno ide uz variva i jela od peradi i ribe. Bogata je vitaminom C pa se kao takva preporuča konzumirati u zimskom periodu. Savjetujemo vam da kod nabave pazite da uzimate samo najkvalitetniju mljevenu crvenu papriku jer je intenzivnijeg i boljeg okusa a vaše jelo će učiniti čarobnim. Pazite samo da ne pogriješite i umjesto slatke kupite ljutu papriku jer ćete se iznenaditi kad kušate svoj blagi gulaš koji će se učas pretvoriti u grotlo aktivnog vulkana. Čuvajte je u dobro zatvorenim posudama daleko od izvora svjetlosti. Jako brzo gubi aromu pa je nemojte uzimati u velikim pakiranjima.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...