Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Timijan

Poznato je da postoji preko stotinu vrsta timijana (ili majčine dušice, prema neki majčinom dušicom zovu samo vrstu divljeg, samoniklog timijana). 

U domaćoj kuhinji najviše se rabi ona šarena vrtna vrsta, koja uspješno raste i u hladnijim kontinentalnim krajevima. Timijan je svestran i jednostavan za upotrebu, a suhi listići ne mogu zamijeniti one svježe – berite ga dok ga ima u vrtu. Pomaže kod probavljanja masne hrane što ga čini ga korisnim kod jela od ovčetine, svinjetine, patke ili guske. Njegova eterična ulja imaju antiseptičko djelovanje, pa se mogu upotrebljavati kod zacjeljivanja manjih posjekotina i ugriza insekata. Timijan najviše voli toplo sunčano mjesto u vašem vrtu te suhu i laganu zemlju.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...