Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Vlasac

Vlasac je najmanji i najnježniji član porodice lukova, bogat vitaminima A i C.

Vlasac je najmanji i najnježniji član porodice lukova, bogat vitaminima A i C. Okus mu podsjeća na luk ali sadržava manje sumpora pa je stoga puno delikatniji od običnog luka. Dugotrajnim kuhanjem gubi svoja svojstva, pa ga je najbolje stavljati u juhe i jela pred kraj kuhanja ili ga koristitite kao svježi začin ukusnim salatama i namazima od svježeg sira. Izvrstan je dodatak omletu i raznim fritajama. Vlasac se dobro slaže s drugim začinski biljem kao što su peršin i estragon. Kao dodatak salatama možete koristiti i njegove svjetloljubičaste cvjetove koji također imaju okus vlasca, ali mnogo blaži, kao što je sa svim cvijećem začinskih trava. Cvjetovi vlasca mogu poslužiti i kao prekrasna dekoracija.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...