Rolice od svinjskog buta

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Šnicle što tanje istucite batom za meso. Svaku šniclu malo posolite i popaprite, premažite svježim sirom i stavite šnitu kulena. Šnicle zarolajte, krajeve spojite čačkalicom i uvaljajte ih u brašno.  
  2. U velikoj tavi istopite maslac, dodajte malo ulja i stavite peći šnicle dok nisu ravnomjerno pečene sa svih strana. Izvadite šnicle na tanjur i u tavu stavite još malo maslaca i ulja pa dodajte sitno sjeckani crveni luk. Kada luk omekša dodajte crvenu mljevenu papriku pa podlijte bijelim vinom. Pojačajte vatru da alkohol ispari pa dodajte suhe šljive i pasiranu rajčicu. Pržite nekoliko minuta pa umješajte začinsko bilje i podlijte povrtnim temeljcem. Nakon što umak prokuha vratite u njega svinjske rolice. Smanjite temperaturu i pustite da se kuha dok meso potpuno ne omekša.
  3. Dok se meso kuha u finom umaku vi možete pripremiti prilog. Naš prijedlog je da to bude kuhana basmati riža ili fini pire krumpir. Uz to uvijek odlično ide i mješana zelena salata.

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4x150g svinjske šnicle od buta
  • 4 šnite kulena
  • 200g svježeg sira 
  • glatko brašno
  • 1 žličica mljevene crvene slatke paprike
  • svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, kadulja)
  • pire od rajčice
  • 2 žlice ajvara 
  • 3  suhe šljive
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100ml bijelog suhog vina
  • povrtni temeljac
  • 25g maslaca
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • sol I svježe mljeveni papar

Vino Kutjevačka Graševina

Vinarija Kutjevo
0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: