Recepti
/
Glavna jela
Pečeni šaran s kiselim zeljem i bademima
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
3
Vrijeme pripreme:
120 min
Operite i skuhajte ječmenu kašu u blago posoljenoj vodi.
Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckan luk do zlatnožute boje. Dodajte narezan kiseli kupus (prethodno ispran vodom) te sve kratko propirjajte. Dodajte slaninu narezanu na manje komade, lovorov list, jednu žličicu soli i malo papra. Zalijte vodom samo da prekrije sadržaj u loncu te kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko sat vremena.
Zatim umiješajte koncentrat rajčice, ječmenu kašu i sve zajedno prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu.
Šarana očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Ribu pokapajte limunovim sokom, a zatim izvana i iznutra natrljajte solju i paprom.
Položite ga na zelje i pospite listićima badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Poslužite uz kuhani krumpir.
Sastojci
Za
4
osobe
1 šaran (oko 1,5 kg)
75 g ječmene kaše
2 žlice ulja
100 g luka
800 g kiselog kupusa
250 g suhe slanine
1 lovorov list
½ žličice češnjaka u prahu
1 žlica koncentrata rajčice
2 žlice limunova soka
20 g listića badema
sol
papar
Vino Krauthaker Pinot sivi
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Bio luk Natur*pur, paket
Kiseli kupus S-BUDGET, rezani, 500g
Šaran, cijeli, na ledu
Začin češnjak SPAR