Pečeni šaran s kiselim zeljem i bademima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Operite i skuhajte ječmenu kašu u blago posoljenoj vodi.
  2. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckan luk do zlatnožute boje. Dodajte narezan kiseli kupus (prethodno ispran vodom) te sve kratko propirjajte. Dodajte slaninu narezanu na manje komade, lovorov list, jednu žličicu soli i malo papra. Zalijte vodom  samo da prekrije sadržaj u loncu te kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko sat vremena.
  3. Zatim umiješajte koncentrat rajčice, ječmenu kašu i sve zajedno prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu.
  4. Šarana očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Ribu pokapajte limunovim sokom, a zatim izvana i iznutra natrljajte solju i paprom.
  5. Položite ga na zelje i pospite listićima badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  6. Poslužite uz kuhani krumpir.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 šaran (oko 1,5 kg)
  • 75 g ječmene kaše
  • 2 žlice ulja
  • 100 g luka
  • 800 g kiselog kupusa
  • 250 g suhe slanine
  • 1 lovorov list
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 žlice limunova soka
  • 20 g listića badema
  • sol
  • papar

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: