Salata od pečenih krumpira, slanine i šampinjona

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Krumpir ogulite, narežite na manje kriške, posolite, raširite po limu za pečenje, pokapajte uljem, pecite na 180 °C oko 45 minuta. Šampinjone narežite na četvrtine, popržite na maslacu, na kraju posolite i začinite kajenskim paprom.
  2. Trakice slanine popržite na vrućoj tavi. Ljubičasti luk prepolovite i narežite na kolute. Pomiješajte pečeni krumpir, gljive i luk, rasporedite u tanjure, dodajte tri savinute šnitice slanine, dodajte matovilac, pospite mrvljenom gorgonzolom, poslužite.

Savjet: Prije prženja šampinjone možete nakratko marinirati u maslinovom ulju, limunovom soku i svježem začinskom bilju.​​

Savjet: Prije prženja šampinjone možete nakratko marinirati u maslinovom ulju, limunovom soku i svježem začinskom bilju.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g krumpira
  • 150 g slanine
  • 150 g šampinjona
  • 150 g gorgonzole
  • 150 g ljubičastog luka
  • 60 g matovilca
  • 50 ml ulja
  • 30 g maslaca
  • sol, kajenski papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: