Grilani patlidžani s basmati rižom i bobom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Basmati rižu kuhajte u volumnom omjeru 1 : 2. Dupli omjer vode zakipite, rižu zagrijte na suho, prelijte kipućom vodom i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta poklopljeno, ugasite vatru i ostavite da odstoji poklopljeno još 20 minuta.
  2. Prije posluživanja rižu razrahlite drvenom vilicom, posolite i začinite s 40 ml maslinovog ulja. Patlidžane narežite na ploške, posolite, ispecite u tavi na maslinovom ulju. Bob kuhajte 3 – 5 minuta u kipućoj slanoj vodi. Poriluk narežite na tanke kolute.
  3. Raspodijelite rižu u zdjelice, dodajte tri ploške patlidžana, pospite ih sezamom, dodajte bob i nekoliko rezanaca poriluka, poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g patlidžana
  • 400 g basmati riže
  • 150 g poriluka
  • 300 g boba
  • 10 g soli
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 5 g crnog sezama

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: