Sirova torta (mak ljubi borovnicu)

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U multipraktiku prvo usitnite suhe sastojke: orašide i kakao. Kad dobijete smjesu poput krupnijeg brašna (mogu ostati i krupniji komadići), dodajte sirup, limunov sok, maslac i datulje.
  2. Miksajte još dok ne dobijete gustu, za prste ljepljivu masu. 1 malu šalicu ove smjese ostavite za ukras.
  3. Istresite u kalup (26 cm) za tortu i prstima ili žlicom utisnute da se dobije kora.
  4. Sve sastojke za kremu stavite u jaki blender i blendajte dok ne dobijete glatku masu. Istresite na koru i poravnajte. 
  5. Prelijte preljev preko kreme, poravnajte te razbacajte dio kore koji ste odvojili kao ukras. Ukrasite i cijelim, svježim borovnicama.
  6. Ostavite tortu u zamrzivaču sat vremena. Poslužite i uživajte u prekrasnoj, osvježavajućoj kombinaciji okusa maka i borovnice!

Jasna Bolanča

Sastojci

Za 4 osobe

Kora

  • 3 šalice orašaida (što imate: badema, makadamije, indijskih oraha, lješnjaka, brazilskih oraščića...)
  • 2 velike žlice kakaa
  • 1 velika žlica limunovog soka
  • 3 velike žlice agavinog sirupa (ili meda, ili javorovog sirupa)
  • 3 velike žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 4-5 datulja ili sušenih marelica (može i pola, pola)

Krema

  • 25 dag maka preko noći namočenog u zobenom mlijeku (ili bademovom ili sojinom)
  • 1 velika žlica limunovog soka
  • 2 smrznute banane
  • 2 šalice indijskih oraha namočenih 2 sata i ocijeđenih
  • 2-3 velike žlice agavinog sirupa (ili meda, ili javorovog sirupa)
  • 2 šalice borovnica
  • 1/2 šalice otopljenog kakao maslaca

Preljev

  • 2 šalice borovnica
  • 3 žlice meda ili agavina sirupa 

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: