Brownie sa sladoledom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Maslac zagrijte, maknite s vatre i u njemu otopite čokoladu. Dodajte šećer, vanilin šećer, kakao, jaja i dobro umutite mikserom.
  2. Dodajte vrhnje i lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju. Na kraju umiješajte lješnjake, sok i koricu naranče.
  3. Pripremljenu smjesu izlijte u lim (32×18 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem.
  4. Pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Kad se kolač ohladi, narežite ga na veće kocke.
  5. Za glazuru zagrijte maslac, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre i miješajte tako dugo dok se čokolada ne otopi. Kocke prelijte pripremljenom glazurom od čokolade, a prije posluživanja na svaku stavite kuglicu sladoleda.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 125 g maslaca
  • 100 g čokolade s 80 % kakaa
  • 125 g smeđeg šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 25 g kakaa
  • 4 jaja
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 250 g oštrog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • sol
  • 80 g grubo mljevenih lješnjaka
  • 50 ml soka od naranče
  • 1 žličica naribane korice naranče

Za glazuru:

  • 60 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 600 g sladoleda od vanilije

Porto Osborne


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: