Recepti
/
Predjela
Povrće u tempuri
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
40 min
Očistite brokulu i cvjetaču, narežite na cvjetove. Mrkvu i tikvice narežite na štapiće. U zdjelu stavite mineralnu i običnu vodu, dodajte i koju kockicu leda, posolite pa dodajte postupno miješajući pjenjačom mješavinu oba brašna i praška za pecivo, ostavite da odstoji desetak minuta. Povrće posolite, umačite u tempuru, otresite višak, pržite u zagrijanoj dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Savjet:
U smjesu za tempuru možete dodati sjemenke lana ili sezama.
Sastojci
Za
4
osobe
300 g mrkve
300 g tikvica
300 g brokule
300 g cvjetače
sol
Tempura:
130 g brašna
20 g škrobnog brašna
½ praška za pecivo
150 ml ledene vode (iz hladnjaka)
150 ml mineralne vode
1 prstohvat soli
300 ml ulja za prženje
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Bio mrkva Natur*pur
Brokula
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Karfiol
Tikvice Natur*pur, 500g