Skuša na savor

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Za izradu savora od skuše trebate prvo pripremiti marinadu. U dublji lonac ulijte 2,5 dcl vode, 2,5 dcl bijelog vinskog octa, dodajte 2 grančice ružmarina, par ploškica opranog limuna, režanj češnjaka prerezan po pola, 2-3 kapare. Posolite krupnom morskom soli i lagano popaprite. Kada marinada zakipi, dodajte 3 cherry rajčice prerezane na pola. Očistite ljubičasti luk, prerežite ga na 3 dijela pa odvojite ploške kako bi dobili "listove" od luka te ih dodajte u marinadu. Rajčice i luk kuhajte još 2-3 minute. Obavezno prije kušajte marinadu. Okus mora biti intenzivan, ali će zato kada riba upije marinadu biti upravo onakav kakav treba biti.
  2. Za savor uvijek koristite isključivo plavu ribu. Skušu koju ste prethodno očistili i narezali na veće komade, posolite pa pospite oštrim brašnom te pržite u dubokom ulju. Stavite skušu u zdjelu te prelijte vrućom marinadom. Ostavite da odstoji 24 sata kako bi riba upila sve arome začina iz marinade, a sutradan uživajte u ovom ukusnom jelu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600g skuše
  • 2,5dcl vode
  • 2,5dcl bijelog vinskog octa
  • 2 grančice ružmarina
  • Pola limuna
  • režanj češnjaka
  • 2-3 kapare
  • krupna morska sol i svježe mljeveni papar
  • 3 cherry rajčice
  • 2 ljubičasta luka
  • oštro brašno za posipavanje
  • ulje za prženje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: