Recepti
/
Vegetarijanska jela
Tanki moldavski kruh punjen koprom i kiselicom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
45 min
U zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i sodu bikarbonu. Napravite u sredini udubinu pa tu dodajte jogurt, ocat i ulje pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta.
U drugu zdjelu stavite usitnjenu kiselicu, nasjeckani peršinov list i kopar, dodajte sitno narezan mladi luk, jaje i maslinovo ulje. Posolite, popaprite i sve dobro promiješajte.
Tijesto podijelite na 4 dijela, svaki dio tanko razvaljajte u krug promjera oko 20 cm. Na sredinu tijesta stavite dio nadjeva pazeći da ne ide do ruba i preklopite ostatkom tijesta. Dobro stisnite krajeve tijesta da tijekom pečenja nadjev ne iscuri. Ponovite sve s preostalim tijestom i nadjevom.
Pržite tanke kruščiće u dubokom ulju oko 3 – 4 minute sa svake strane. Vadite na papirnate ručnike da se ocijedi višak masnoće. Poslužite toplo.
Savjet:
Ako nemate kiseljaka, možete u nadjev dodati mladi špinat ili blitvu.
Sastojci
Za
4
osobe
Tijesto:
300 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 žlica octa
½ žličice sode bikarbone
250 ml tekućeg jogurta
1 žlica ulja
Nadjev:
50 g kiselice
3 mlada luka
5 žlica nasjeckanog peršinovog lista
2 žlice nasjeckanog kopra
2 žlice maslinovog ulja
1 jaje
¼ žličice soli
prstohvat papra
suncokretovo ulje za prženje
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Jaja SPAR, 10kom
Mladi luk
Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L
Tekući jogurt S-BUDGET, 180g