Japanska juha – yosenabe

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Zakuhajte riblji temeljac, dodajte kombu algu, kad omekša dodajte pripremljenu mrkvu, kineski kupus narezan na trakice, mladi luk, gljive, soja umak, sake, limunov sok i naribani đumbir. Kuhajte dok mrkva ne omekša pa dodajte tofu, losos i kozice. Kuhajte dok se kozice i losos ne skuhaju, pred kraj dodajte rezance i vlasac. Poslužite u loncu tako da duže ostane vruće i da se svatko sam služi.

Savjet: Temeljac se može pripremati od piletine, junetine ili drugog mesa, bitno da je bogat jer on čini osnovu ove juhe.​

Sastojci

Za 2 osobe
  • 300 g lososa (filet)
  • 300 g kozica
  • 600 ml ribljeg temeljca
  • 1 kombu alga
  • 50 g mrkve, narezane na kolutiće
  • 2 mlada luka, ukoso narezana
  • 300 g kineskog kupusa
  • 6 shiitake gljiva
  • 150 g tofua, izrezanog na 6 manjih komada
  • 150 g rezanaca (shirataki noodles)
  • 40 ml soja umaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žlica rižinog vina – sake
  • sok ½ limuna
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: