Španjolska juha od češnjaka s jajima i kruhom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte nasjeckani češnjak. Kad češnjak zamiriše dodajte kruh i dimljenu papriku i nastavite pržiti dok kruh ne bude hrskav s obje strane.
  2. Dodajte temeljac i lagano kuhajte 15 minuta. Napravite mjesta u loncu pa dodajte jedno po jedno jaje i kuhajte dok se jaja ne skuhaju. Prije posluživanja malo posolite.

Savjet: Kruh možete i natrgati na manje komade kako bi kasnije lakše napravili mjesta za jaja.​

Sastojci

Za 2 osobe
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 500 ml mesnog temeljca
  • 2 šnite starog kruha
  • ¼ žličice dimljene mljevene paprike
  • 2 jaja
  • prstohvat soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: