Buhtle sa sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Razmrvite kvasac, pomiješajte ga sa šećerom i malo toplog mlijeka pa ostavite 10 minuta na toplom mjestu. U posudu stavite brašno, dodajte sol, promiješajte i u sredini napravite udubinu. Tu dodajte pripremljeni kvasac, jaje, otopljeni maslac i preostalo mlijeko i umijesite glatko tijesto. Pospite s malo brašna, poklopite i stavite da se diže oko 45 minuta.
  2. Pripremite nadjev od sira. U zdjelici umutite jaje, dodajte sir, limunovu koricu, šećer i vanilin šećer te sve dobro promiješajte. 
  3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i ostavite ga da miruje desetak minuta.
  4. Kalup za pečenje namažite maslacem. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
  5. Tijesto razrežite na 16 jednakih komada. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva od sira te oblikujte buhtlu tako da dobro slijepite krajeve. Složite ih u kalup, premažite otopljenim maslacem i ostavite ih da se odmore još desetak minuta te ih stavite peći 30 minuta na 180 °C.
  6. Pečene buhtle posipajte šećerom u prahu.

Savjet: Dio buhtli možete puniti omiljenim domaćim pekmezom.​

Sastojci

Za 8 osoba

Tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 50 g maslaca
  • prstohvat soli

Nadjev:

  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • naribana korica ½ limuna

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: