Pileći zabatci s bundevom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Pileće zabatke posolite, pospite paprom i mljevenom paprikom, dodajte senf, sve dobro promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 15 – 30 minuta.
  2. Bundevu očistite, narežite na kriške i posolite.
  3. Veći lim obložite papirom za pečenje, po njemu rasporedite zabatke i komade bundeve, sve lagano pokapajte maslinovim uljem, posipajte timijanom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 40 minuta na 180 °C.

Savjet: Hokaido tikvu nije potrebno guliti, kora će, baš kao i meso bundeve, tijekom pečenja omekšati.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g pilećih zabataka
  • 4 grančice timijana
  • 2 žličice soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • ¼ žličice mljevene slatke paprike
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 hokaido bundeva

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: