Zobena kaša s karameliziranim kruškama i orasima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

10 min
  1. Ogulite krušku, izrežite na ploške i uklonite koštice. Orahe grubo usitnite.
  2. U manjoj tavi otopite šećer s vodom, dodajte pripremljene kruške i orahe te kuhajte oko 2 minute, odnosno dok se kruške ne karameliziraju. 
  3. U drugom loncu zagrijte mlijeko, dodajte zobene pahuljice, agavin sirup i cimet pa kuhajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Kuhanu kašu rasporedite u zdjelice i na vrh dodajte sirup s karameliziranim kruškama i orasima.

Sastojci

Za 2 osobe
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • ¼ žličice cimeta
  • 1 žlica smeđeg šećera 
  • 1 žlica vode
  • 1 kruška
  • 1 šaka oraha

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: