Quiche od kvinoje sa šunkom i fetom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Kalup za pite premažite maslacem i obložite dno papirom za pečenje.
  2. Za podlogu u zdjeli vilicom promiješajte kuhanu kvinoju, maslac, parmezan i brašno dok se ne sjedine. Pecite 10 minuta.
  3. Nasjeckajte šunku, krastavce i peršin, fetu razmrvite, goudu naribajte na krupni ribež. 
  4. U zdjeli miješajte jaja, jogurt, sol i papar. Dodajte šunku, fetu, goudu, krastavce i peršin.
  5. Smjesu izlijte na polupečenu podlogu i pecite još 30-40 minuta dok površina nadjeva ne postane zlatno-smeđa.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350g kuhane kvinoje (85g suhe kvinoje)
  • 90g brašna
  • 10g ribanog parmezana
  • 110g maslaca

Nadjev:

  • 6 jaja
  • 150g grčkog jogurta
  • 150g dimljene šunke
  • 60 g kiselih krastavaca
  • 75g fete
  • 50g sira goude
  • svježi peršin
  • sol, papar

Vino Jarec Pinot Bijeli


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: